De Green Belt training

Symbolbv - Green BeltIn de huidige maatschappij moet alles steeds sneller, nauwkeuriger en flexibeler. Als medewerker of projectleider ervaar je hoe het is om processen continue te moeten verbeteren om mee te blijven draaien in de markt. Veel van deze processen worden ondersteund door nieuwe technieken of technologieën, maar toch is menselijke onmisbaar bij dergelijke processen. Kennis over efficiëntieproblemen of structuuranalyse dragen enorm veel bij aan geboekte resultaten. Deze kennis doe je natuurlijk vooral op tijdens je opleiding en het daadwerkelijke werk op de werkvloer. Toch is het verstandig om de laatste trainingen te volgen om kennis up-to-date te houden. Via symbolbv.nl zijn vele trainingen te boeken. Een daarvan is de Green Belt trainingen die u helpt om efficiënter te produceren dan ooit te voren.

Wat leert u op de Green Belt training?

De Green Belt training duurt acht dagen waarin zeer veel onderwerpen worden behandeld. Ieder van deze onderwerpen draagt bij aan de kennis over efficiënte productie. Wanneer u deze kennis vervolgens in de praktijk brengt bij uw eigen bedrijf, zal dit zich uitbetalen in lagere kosten en hogere klanttevredenheid. Een van de principes waar u mee in aanraking komt tijdens de Green Belt training is het Lean Management principe. Lean produceren is een filosofie die zich richt op een maximale klantwaarde met zo min mogelijk verspillingen. Dit wordt onder andere gerealiseerd door zeer goed naar de klanten te luisteren en precies te maken waar vraag naar is. Door precies het juiste product te maken op precies het juiste moment verminder je verspilling. Juiste timing is essentieel, omdat ook opslag een vorm van verspilling is. Een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is geraakt is Toyota. Dit autobedrijf wordt in de gehele industrie gezien als een schoolvoorbeeld van het Lean Management principe. Een ander onderdeel van de Green Belt training is Process Flow Mapping. Deze techniek wordt gebruikt om de stromen van processen in kaart te brengen. Niet alleen is het zeer waardevol om inzicht te hebben in de stromen op de werkvloer, ook kan deze methode gebruikt worden om stromen te optimaliseren. Pas wanneer helder in de kaart gebracht is wat er precies gebeurt in een fabriek, kunnen er verbeteringen aangebracht worden. Daarom is ook dit onderdeel van de Green Belt training zeer waardevol voor iedereen die in de ontwerp-, proces- of kwaliteitsindustrie werkt.

Daarnaast komt ook de 5s werkplekorganisatie aan bod. Met de Green Belt training leer je hoe een werkplaats georganiseerd dient te zijn op basis van vijf woorden met de letter s. Dit zijn de principes:

  • Schiften: sorteer op nodig en onnodig en verwijder onnodig. Dit houdt in dat bijvoorbeeld overbodig gereedschap wordt verwijderd van de werkplek.
  • Schikken: dit is het structureren van de werkplek.
  • Schrobben: houd de werkplek schoon en onderhoud deze goed.
  • Systematiseer en standaardiseer daar waar mogelijk.
  • Stabiliseer

Wanneer deze vijf principes goed worden uitgevoerd is een werkplek optimaal te gebruiken en kunnen de beste resultaten worden geboekt. Ook de Failure Mode & Effect Analysis training komt langs bij de Green Belt. Via de methode kan je een product, machine of proces onder de loep nemen en analyseren wat er allemaal mis kan gaan. Er wordt gekeken wat er bijvoorbeeld kapot kan gaan of vast kan lopen. Vervolgens wordt er bepaald wat er precies gebeurd wanneer dit probleem zich voordoet. Stop de hele productie? Of verlies je een beetje efficiëntie? Afhankelijk van de kans dat een probleem zich voordoet en de impact van dit probleem wordt bepaald welke onderdelen veel risico lopen of met zich meebrengen. Door juist deze specifieke onderdelen onder de loep te nemen en te optimaliseren verbeter je een proces. Het laatste voorbeeld van de Green Belt training is het principe van Pareto. Deze Italiaan stelde ooit dat 80% van de welvaart in handen was van 20% van de bevolking. Dit principe is ook toe te passen op een productievloer. Bijvoorbeeld: 80% van de problemen wordt veroorzaakt door 20% van de producten. In dat geval kan worden overwogen om deze producten te schrappen. Een ander voorbeeld: in slechts 20% van de totale productietijd kan 80% van de verschillende producten geproduceerd worden. Ook in dat geval kan worden overwogen om de laatste 20% van de producten niet langer te produceren. Deze techniek kan ook zeer waardevol zijn.

Hoe boekt u een Green Belt training?

Bent u van mening dat de Green Belt training iets voor u is? Ga dan snel naar http://www.symbolbv.nl en bekijk de opties. Gedurende het jaar wordt de Green Belt training op verschillende locaties aangeboden. Zodoende kunt u zelf een geschikt moment kiezen. Naast de bovenstaande trainingen leert u over vele andere onderwerpen en softwarepakketten waarmee u diepgaande analyses kan uitvoeren. Bovendien ontvangt u bij de Green Belt training een aantal waardevolle templates zodat u daarna meteen zelf aan de slag kan bij u op de werkvloer. Ook ontvangt u een boek waarin vele principes zijn uitgewerkt. De Green Belt training maakt gebruik van de software Minitab. U ontvangt een tijdelijke versie zodat u gedurende de acht dagen aan de slag kan en kan oefenen. Na deze training bent u in staat om zelfstandig uw eigen productie of processen onder de loep te nemen en een grote winst te behalen in efficiëntie. Ook bent u in staat om complexe problemen goed en snel op te lossen waardoor u niet alleen veel geld bespaart, maar ook uw klanten tevreden stelt. Het niveau van de Green Belt training is HBO.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn