Vetafscheiders

Hebt u weleens gehoord van vetafscheiders? Vetafscheiders zijn belangrijke onderdelen van drainagesystemen. In een café wordt bijvoorbeeld veel gemorst. Zowel tijdens de afwas als op de dansvloer. Al dat vocht hoopt zich op, er komt vuil bij en ten slotte vele vetten. Omdat vet moeilijk afbreekbaar is door water, moet het niet in ons drinkwater terecht komen. Natuurlijk doen waterzuiveringsinstallaties er alles aan om ons drinkwater op peil te houden maar u begrijpt dat bedrijven en horecagelegenheden hun steentje kunnen bijdragen met deze vetafscheiders. Als u op zoek bent naar vetafscheiders dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij van Wijtmans Plastics kunnen vetafscheiders op maat maken in onze eigen fabriek. Het eerdergenoemde café is slechts een van de voorbeelden waarbij deze afscheiders als geroepen komen. Onze vetafscheiders halen het overgrote deel van het vet uit al uw afvalstoffen zodat er veel schoner water in het riool terechtkomt. U hebt alleen maar uzelf ermee als u geen vetafscheiders hebt. Want als vet iets doet dan is het wel zorgen voor verstoppingen. Een verstopt riool is vreselijk in allerlei opzichten. Het zorgt voor overstromingen en de stank is meestal niet te harden. Daarnaast kunt u wel gedag zeggen tegen uw productie dus u lijdt op elke front verlies. In een huishouden is een rioolontstopper nog werkzaam, maar als dit bij uw bedrijf gebeurt, dan zult u een specialist moeten bellen. En ook dat kost weer veel geld. Wees dus slim en zorg er voor dat u een dergelijke afscheider hebt geïnstalleerd. Voor veel bedrijven is het trouwens verplicht om afscheiders te hebben. Verplicht door de overheid welteverstaan. En dat is een groot goed want de overheid zorgt op zijn manier voor het in stand houden van het milieu. Bedrijven hebben dus vaak geen keus. Denkt u hierbij niet alleen aan horecagelegenheden maar ook aan slagerijen, bakkerijen en fabrieken waar voedsel en dranken worden geproduceerd.

Vetafscheiders zijn binnen veel sectoren verplicht!

Binnen de horeca staan deze vetafscheiders ook wel bekend als vetputten of vetvangers. We bouwen ze op maat en kunnen zelfs een alarm installeren. Mocht de vetlaag boven een bepaalde dikte uitkomen dan gaat het alarm af en moet u zo spoedig mogelijk de vetafscheiders schoonmaken. U hebt er dus wel wat onderhoud van maar dat is altijd nog vele malen beter dan een overstroming en verstopping van uw riolering. Uiteraard voldoen al onze vetafscheiders aan de laatste eisen, ook wel CE-certificaten, die nodig zijn om vetafscheiders te mogen verkopen. We blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen zodat u ook in de toekomst topproducten van hoge kwaliteit kunt verwachten van Wijtmans. Bent u benieuwd naar de prijzen van onze vetafscheiders? Dan kunt u via onze website een offerte aanvragen. Vult u in wat u van ons verlangt zoals het formaat en wat het aan moet kunnen qua liters water per dag. Vergeet niet om uw naam, adres en contactgegevens in te vullen. Wij kijken diezelfde dag nog naar uw aanvraag en stellen meteen een offerte voor u op. Gaat u daarmee akkoord dan beginnen we met de bouw van uw vetafscheiders. We kunnen deze afscheiders in de grond lassen omdat onze gecertificeerde lassers de kunde hebben om de wand geheel vloeistofdicht af te lassen. Veel vetafscheiders zullen na productie in een vloer verzonken worden of op een vaste plek komen te staan binnen uw bedrijf. Dit geldt zeker voor grootkeukens en slagerijen. Maar er is ook een steeds grotere vraag naar mobiele vetafscheiders. Deze afscheiders kunnen verplaatst worden en dat is voor tijdelijke productie erg handig. Het is maar net wat uw doeleinde is en wat u het prettigste vindt, ga er maar vanuit dat wij het wel kunnen bouwen. Ons bedrijf bestaat sinds 1988 dus we hebben een jarenlange ervaring met de bouw van diverse soorten systemen. Van afvoerputten tot deze afscheiders en van watertanks voor drinkwater of afvalwater tot aan putafdekkingen, wij zijn van alle markten thuis.

Denk aan het milieu en scheid afval te allen tijde!

Hopelijk hebben we u ervan weten te overtuigen dat deze vetafscheiders broodnodig zijn. U doet uzelf en het milieu er een groot plezier mee. Het zal trouwens niet alleen verzadigd en onverzadigd vet uit het water filteren maar een keur aan afvalstoffen waaronder:

  • Olie,
  • Metaaldeeltjes,
  • Zand,
  • Slib,
  • En zetmeel.

Allemaal producten die niet in het afvalwater terecht moeten komen maar die u maar beter apart kunt afvoeren. Wilt u graag de technische specificaties van onze producten doornemen? Dan kunt u deze informatie gratis downloaden in de vorm van een PDF-formulier. Daarop vindt u alle gegevens zoals formaat, rendement en vermogen. Onze artikelen kunt u ook in het echt komen bekijken. Maakt u van te voren een afspraak met ons, dan staat de koffie voor u klaar en zal er iemand met u meelopen om u alles te vertellen over onze drainagesystemen en afvoeroplossingen. Hebt u daar geen tijd voor en ligt Roosendaal te ver uit de buurt? Dan kunt u ons bellen of e-mailen en ons alles vragen wat u maar wilt. Tevens staat er een handige fotogalerij online waar u vrijwel alle producten van diverse kanten kunt aanschouwen. In principe bezorgen we alle artikelen bij u thuis. Als u het liever komt afhalen bij onze werkplaats dan is dat ook geen probleem. Vermeldt u dat dan wel reeds van te voren. Om de kwaliteit te garanderen hanteren wij de DVS richtlijnen, DIN normen en de NEN-EN-ISO normen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn