Zelf bedrijfspand verkopen

Bedrijfsmakelaarsnet - zelf bedrijfspand verkopenBen je in het bezit van een kantoor of gebouw en wil je dit verkopen of verhuren? Bij de Bedrijfsmakelaar ben je aan het juiste adres! Op hun website, http://www.debedrijfsmakelaarsnet.nl/, vind je alle informatie die je nodig hebt om eenvoudig en snel zelf je bedrijfspand te verkopen. Zelf je bedrijfspand verkopen lijkt op het eerste oog heel lastig, maar met behulp van deze website is het een fluitje van een cent. Wanneer je een pand wilt aanbieden doorloop je een aantal stappen:

  • Je vult de menukaart in
  • Je regelt Social Media
  • Je laat het pand taxeren
  • Je dient de aanvraag in

Wanneer je zelf een bedrijfspand wilt verkopen is het heel belangrijk dat het pand online gevonden kan worden. De Bedrijfsmakelaar heeft hier een speciaal systeem voor ontwikkeld: de menukaart. Met de menukaart stel je vast op welke sites jouw pand moet worden aangeboden. Je hebt keuze uit diverse sites en hiernaast zijn er ook aanvullende opties. Het pand wordt in de eerste plaats aangeboden enkel aangeboden op debedrijfsmakelaar.nl, dit kost ongeveer 95 euro. Je kunt het pand ook laten aanbieden op “funda in business” en “bedrijfspand.com”, mocht dit wenselijk zijn. Nadat je hebt gekozen op welke sites het gebouw moet worden aangeboden kun je ook nog een aantal extra opties selecteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jouw pand elk kwartaal te laten opnemen in een nieuwsbrief of om eenmalig goede foto’s te laten maken. Natuurlijk zijn er ook diverse offline mogelijkheden. De welbekende raamposter kan besteld worden voor maar 15 euro en voor het dubbele bedrag heb je een groot bord in de tuin. Zelf je bedrijfspand verkopen begint dus met het samenstellen van een goed menu. Je moet bepalen van welke opties je allemaal gebruik wilt maken en hoeveel je uiteindelijk wilt betalen. Nadat je een menu hebt samengesteld is het tijd om je pand te koppelen aan Social Media. Je moet ervoor zorgen dat jouw gebouw op Facebook, Twitter en YouTube terug te vinden is. Maak bijvoorbeeld een kanaal op YouTube en post hierop video’s die te maken hebben met het pand. Pak je camera en geef de kijker een rondleiding door het pand, sla geen enkele kamer over! Mocht iemand geïnteresseerd zijn, dan kan hij of zij eerst online even kennismaken. Heel vaak gaan deze geïnteresseerden vervolgens over tot het doen van een bod! Zelf je bedrijfspand verkopen wordt een stuk makkelijker wanneer je pand goed vindbaar is op de Social Media.

Zelf bedrijfspand verkopen; online taxatie

Voordat je besluit om zelf je bedrijfspand te verkopen moet je natuurlijk weten hoeveel jouw object waard is. Zonder taxatie willen mensen vaak niet het risico nemen om een uitgave te doen van dit kaliber. Gelukkig kun je op bedrijfsmakelaarsnet.nl tegen een lage vergoeding een online taxatie aanvragen. Je moet hiervoor een speciaal contactformulier invullen, waar je een aantal belangrijke gegevens op invult. Zelf je bedrijfspand verkopen gaat natuurlijk niet helemaal vanzelf! In de eerste plaats moet je aangeven om welk type taxatie het gaat. Je kunt kiezen voor een onroerend goed taxatie of voor een huurwaardeadvies. Wanneer je zelf een bedrijfspand wilt verkopen gaat het hier vrijwel altijd om een onroerend goed taxatie. Vervolgens geef je aan om wat voor type object het gaat. Hier zijn wederom verschillende opties. Je kunt denken aan bedrijfsruimtes, garageboxen, horecapanden, kavels, opslagruimtes, werkplekken of winkelruimtes. Wanneer je zelf een bedrijfspand probeert te verkopen zal het vaak gaan om bedrijfsruimtes. Nadat je deze stappen hebt doorlopen moet je nog één cruciaal ding doen: de WOZ-waarde van je pand invullen. De WOZ-waarde is een theoretische waarde die vanuit de gemeente aan je pand wordt toegekend. Met deze waarde wordt bijvoorbeeld de onroerendzaakbelasting berekend. Zelf je bedrijfspand verkopen? Dan moet je deze waarde altijd doorgeven aan de koper! Nadat je al deze belangrijke gegevens hebt ingevuld ben je al bijna klaar. Het enige wat je nu nog moet doen is het noteren van een aantal persoonlijke gegevens en natuurlijk het taxatieadres. Tot slot geef je aan waarom je het object laat taxeren. Dit is belangrijk om de taxatie optimaal te kunnen uitvoeren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een pand opnieuw wilt laten taxeren, nadat een verbouwing heeft plaatsgevonden, de taxateur kan dan extra aandacht besteden aan specifieke kamers. Wanneer je zelf een bedrijfspand wilt verkopen zul je hier meestal gewoon noteren: verkoop. Nadat je de taxatie hebt laten uitvoeren kun je een aanvraag indienen. Deze zal bekeken worden en vervolgens worden gekeurd. Een goed ingevulde aanvraag wordt vaak al binnen enkele dagen goedgekeurd! Binnen mum van tijd zijn mensen dus in staat om jouw bedrijfsruimte online te vinden en hier een bod op uit te brengen, heel veel succes met de verkoop!

Daar stond laatst een pand te koop

Op http://www.bedrijfsmakelaarsnet.nl/ vind je alle gegevens die je nodig hebt om een goede aanvraag in te kunnen dienen. Wanneer je deze aanvraag indient kun je bovendien direct zien hoeveel alles zal gaan kosten. Je komt dus nooit voor vervelende verrassingen te staan. Bij vragen kun je altijd contact opnemen via het contactformulier op de website. Natuurlijk kun je ook gewoon een mailtje sturen, bellen is helaas niet mogelijk. Wacht niet langer en maak vandaag nog een gratis profiel aan. Met dit profiel kun je niet alleen panden aanbieden, maar kun je ook zoeken naar andere panden. Misschien zit er nog wel iets leuks tussen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn