Lease auto

Autoleasecentrale - Lease autoHet vervoer van goederen en mensen is niet altijd zo gemakkelijk geweest als het tegenwoordig is. Heel vroeger waren er alleen het paard en wagen als vervoersmiddel en dit was alleen weggelegd voor de rijksten. De gewone burger was aangewezen op de voet en daarom afhankelijk van de lokale bedrijvigheid voor de boodschappen. Er werd veel voedsel zelf verbouwd en de kleine aankopen die gedaan werden gebeurden in de plaatselijke kruidenierswinkel. Later kwamen er een aantal mogelijkheden bij, zoals de trein en uiteindelijk werd de auto ontwikkeld. Hiermee werd het voor meer mensen mogelijk om te reizen en bijvoorbeeld boodschappen te gaan doen op een andere plek. Tegenwoordig heeft bijna ieder gezin minstens een auto. Hij wordt gebruikt voor het vervoer van en naar de werkplek en ook worden er boodschappen mee gedaan. Daarnaast worden er ook uitstapjes mee gemaakt en daarmee is het een belangrijke spil in bijna ieder gezin. Als je een eigen bedrijf hebt, kan het ook noodzakelijk zijn dat je een auto hebt. Sommige bedrijven bieden een lease auto aan. Dit betekent dat je een auto in bruikleen krijgt en dat het bedrijf betaalt voor het feit dat jij deze auto gebruikt. Ook kan het zijn dat je zelf nog bijtelling moet betalen. Een lease auto heeft daarmee verschillende voordelen en vooral het lage bedrag dat je zelf betaalt voor een relatief luxe auto is een reden waarom veel mensen een lease auto erg fijn vinden. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een lease auto en daarom is het verstandig om je te verdiepen in al deze mogelijkheden, voor je een keuze gaat maken. Het kan namelijk veel geld schelen en ook bijvoorbeeld de aansprakelijkheid voor eventuele schade aan het voertuig is iets dat je in overweging moet nemen als je nadenkt over de mogelijkheden van een lease auto.

De voordelen van een lease auto

Een lease auto is een auto, die je voor een bepaalde tijd huurt van een bedrijf. In principe is het zo dat je een vast bedrag betaalt per maand en dat alle standaard kosten voor je worden betaald. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de verzekering, onderhoud en de wegenbelasting. Het enige dat je zelf nog moet betalen is de benzine en eventuele verkeersboetes die je maakt. Vaak ben je wel gebonden aan een maximaal aantal kilometers dat je mag rijden met de auto wat betreft het privégebruik. Je betaalt bijvoorbeeld bijtelling wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met de auto. Dit bedrag is gebaseerd op de waarde van de auto en het percentage kan variëren tussen de 0 procent en 25 procent. Deze waarde is afhankelijk van hoe milieuvriendelijk de auto is. Een elektrische auto kan dus bijvoorbeeld 0% bijtelling hebben. Afhankelijk van het soort lease auto en je werkgever kun je ook een eigen bijdrage moeten betalen. Dit is een bijdrage die je betaalt aan je werkgever voor het gebruik van de auto voor privézaken. Wil je bijvoorbeeld met je leaseauto op vakantie? Dan kan het zijn dat je werkgever wil dat je een bepaald bedrag betaalt als tegemoetkoming voor het gebruiken van je lease auto voor je eigen zaken. Je kunt daarnaast kiezen voor verschillende vormen van leasen. Ten eerste is er de Full operational lease: hierbij heb je zelf weinig omkijken naar je lease auto en wordt vrijwel alles voor je geregeld. Hierbij kun je denken aan de aanschaf, het onderhoud, reparaties, verzekeringen en banden. Netto operational lease is een vorm van lease waarbij je zelf grip kunt houden op de variabele kosten. De financiering wordt bijvoorbeeld voor je geregeld, terwijl je andere zaken zoals onderhoud, reparatie en verzekeringen zelf moet regelen. Ten slotte is er financial lease: hierbij worden bedrijfsauto’s gefinancierd door het lease bedrijf en kunnen ze worden gezien als investering op de balans. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid om de auto’s na afloop van het contract over te nemen voor een aantrekkelijke prijs.

Lease een auto

Als je een eigen bedrijf hebt, kan het om verschillende redenen voordelig zijn om een lease auto uit te gaan zoeken. Je kunt de kosten van het rijden voor een deel verhalen op het bedrijf en dit is vaak voordelig en handig. Op www.autoleasecentrale.nl kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden van het leasen van een auto. Je kunt op verschillende manieren de auto vinden waar jij naar op zoek bent. Voor je een auto kunt uitkiezen is het echter belangrijk dat je bedenkt waar je precies naar op zoek bent en wat de lease auto bijvoorbeeld maandelijks mag kosten. Daarnaast kun je een voorkeur hebben voor een lease auto van een bepaald merk of een model. Je kunt op www.autoleasecentrale.nl gemakkelijk een lease auto vinden die voldoet aan jouw wensen. Je kunt er bijvoorbeeld een leaseprijs aangeven die je maximaal wilt betalen voor de lease auto. Daarnaast kun je een merk en een model kiezen of je kunt aangeven dat je geen voorkeur hebt. Op basis hiervan krijg je een overzicht van de mogelijkheden. Je kunt van verschillende auto’s een offerte aanvragen, zodat je weet wat er mogelijk is en wat het ongeveer gaat kosten. Als je meer wilt weten over een lease auto kun je contact opnemen via www.autoleasecentrale.nl. Op de website wordt precies uitgelegd wat er wordt aangeboden en wat de mogelijkheden zijn, maar als je er niet uit komt kun je altijd even onder het kopje ‘contact’ kijken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn