Kies voor kunstgras

Zou u ook zo graag een groene tuin willen hebben, maar komt u gewoon niet toe aan tuinieren? Of bent u jaloers op het mooie gazon van uw buurman, maar hebt u nu eenmaal geen groene vingers? Niet getreurd, met behulp van kunstgras kan iedereen het perfecte grasveld in de tuin hebben liggen. Waarom zou u nu voor kunstgras kiezen en niet voor gewoon gras? Ten eerste natuurlijk omdat het vele malen minder onderhoud vergt. Waar u een gewoon grasveld in de zomer minstens eenmaal per week moet maaien om ervoor te zorgen dat het er netjes uit blijft zien, hebt u van een kunstgras veld natuurlijk praktisch geen werk. Maaien is niet nodig, alleen af en toe een beetje schoonmaken en onderhoud plegen, zodat er geen mossen en dergelijke op gaan groeien. Een ander groot voordeel is dat de kunstvariant niet besproeid hoeft te worden tijdens droge periodes. Dit scheelt u uiteraard een hele hoop werk. Daarnaast ziet het er natuurlijk altijd mooi groen uit, zonder dat u hier veel voor hoeft te doen, wat het ook zeer geschikt maakt voor mensen die geen groene vingers hebben. Is dat laatste het geval of hebt u geen tijd voor tuinonderhoud, dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de ruimtes om uw huis betegelen of er grind te laten leggen. Maar dit heeft toch wat nadelen ten opzichte van kunstgras. In de eerste plaats voelt het niet zo lekker zacht aan de voeten aan, wat het onprettig maakt om er zomers met blote voeten overheen te lopen. Bovendien is het voor kinderen niet erg prettig om op grind of stenen te spelen, ze bezeren zich dan immers veel sneller. Daarnaast heeft kunstgras natuurlijk als pluspunt dat het groen is en daarmee zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Voor veel mensen is dit erg belangrijk.

Verschillende soorten kunstgras

Niet veel mensen denken aan de mogelijkheid van het gebruik van kunstgras in hun tuin. Bij velen is dit product vooral bekend als toepassing in de sport. Hoewel het daar inderdaad al vele jaren gebruikt wordt, is het ook mogelijk om dit materiaal op veel verschillende andere manieren toe te passen. Waar moet u dan precies aan denken? Bij de verschillende toepassingen van kunstgras moet u denken aan:

  • landscaping, oftewel de aanleg van groene daken en groen in openbare ruimtes
  • tuinieren, dus een gazon in uw tuin, maar ook bijvoorbeeld op uw balkon of dakterras
  • sporten, tot nu toe vooral toegepast in het voetbal en hockey
  • spelen, bijvoorbeeld als valondergrond of speelheuvel

Veel mensen zullen het zich niet meteen realiseren, maar al deze verschillende manieren waarop kunstgras toegepast kan worden, stellen ook andere eisen aan het product. Voor het gebruik als hockeyveld wilt u bijvoorbeeld een korte grasmat hebben, terwijl u voor in uw tuin waarschijnlijk de voorkeur geeft aan wat langere grassprieten. De lengte van de sprieten is dus een van facetten waarop de verschillende varianten van elkaar verschillen. Een ander verschil is de kwaliteit van het kunstgras, oftewel hoe intensief het gebruikt kan worden. We nemen weer even een hockeyveld als voorbeeld, hier wat natuurlijk ontzettend veel overheen gerend en bovendien wordt er geslagen en geschoven met een stick. Dit kan allemaal voor slijtage zorgen, waardoor een zeer sterke kwaliteit een vereiste is voor een dergelijk veld. Bij gebruik op uw balkon speelt dit bijvoorbeeld juist weer helemaal niet, daar zal immers zelfs maar amper overheen gelopen worden. Hierdoor kan met een lagere kwaliteit volstaan worden. Voordat u overgaat tot het aankopen van kunstgras, is het dus verstandig om u goed af te vragen op welke manier dit product bij u gebruikt zal gaan worden.

De beste kwaliteit bij Vario

Als u een gazon van kunstgras aan wilt laten leggen, dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u een product krijgt dat van een goede kwaliteit is. Daarnaast wilt u ook dat het goed aangelegd wordt, zodat u niet na een tijdje voor vervelende verrassingen komt te staan. Wilt u absoluut zeker zijn van deze zaken, dan is Vario het beste bedrijf om te kiezen. Zij hebben namelijk al vele jaren ervaring met het gebruik van kunstgras en zij zijn dan ook op de hoogte van alle mogelijkheden en onmogelijkheden. Bij hen kunt u er zeker van zijn dat het gebruikte materiaal altijd van de beste kwaliteit is en ook op andere gebieden hebben zij kwaliteit hoog in het vaandel. Zo kunnen zij u als geen ander van advies voorzien over welk type kunstgras voor uw situatie nu de beste keus is. Ook kunt u bij hen uiteraard een gratis offerte laten maken, met als grote verschil ten opzichte van andere bedrijven dat zij niet alleen een duidelijk overzicht bieden van de kosten, maar ook van de werkwijze die zij hanteren en de planning die zij aanhouden. Bovendien kunnen zij detailtekeningen maken van hoe het resultaat er uit zal komen te zien. Zij zorgen daarnaast niet alleen voor de verkoop van kunstgras, maar zij kunnen het ook voor u aanleggen. Hierbij doen zij niet alleen het feitelijke neerleggen van het materiaal, maar ook zorgen zij ervoor dat de ondergrond goed voorbewerkt is, zodat u van een zo optimaal mogelijk resultaat kunt genieten. Wilt u kunstgras bij hen bestellen, dan kunt u dit gewoon via internet met hen regelen, maar u kunt ook een bezoek brengen aan hun showtuin. Hier kunt u de verschillende varianten goed met elkaar vergelijken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn