Solar Frontier, voor zonnepanelen met dunne film

Solar Frontier is een jong bedrijf, gespecialiseerd in zonnepanelen van een specifiek soort. Solar Frontier specialiseert zich namelijk in panelen met dunne film. De fabriek van dit bedrijf staat in Japan, en heeft een goede naam op het gebied van kwaliteit. De moedermaatschappij van Solar Frontier is Shell. Dit geeft haar een stevige basis, en draagt bij aan de betrouwbaarheid en hoge kwaliteit die Solar Frontier wil leveren. Het bedrijf is niet heel groot: het bestaat uit een team van 40 man. Bijzonder aan de werkwijze van dit bedrijf is dat ze jaarlijks hun klanten laten enquêteren door een onafhankelijk bedrijf. Uit dit onderzoek komt feedback van de klanten naar voren, welke weer gebruikt wordt om de dienstverlening en producten aan te passen naar de wensen van de klant. Solar Frontier geeft veel om de tevredenheid van haar klanten, en dat blijkt wel heel duidelijk uit het feit dat ze zoveel tijd, energie en geld steken in het ondervragen van haar eigen klanten door een onafhankelijk, extern bureau. Het bedrijf is actief in heel Nederland, dus als u vragen heeft of contact op wilt nemen, dan kan dit altijd, en is het altijd mogelijk contact te krijgen met iemand bij u in de buurt. Er zijn verschillende adviseurs actief in verschillende regio’s, die langs kunnen komen om mogelijk geïnteresseerden van advies te voorzien over zonnepanelen of zonneboilers.

De dunne film van Solar Frontier

Solar Frontier levert dus zonnepanelen met dunne film, en dit is ook waar het bedrijf om bekend staat. Deze methode wordt ook wel CIS genoemd. Dit staat voor koper, indium en selenide. Door deze techniek te gebruiken wordt het risico op microscheurtjes aanzienlijk verkleind. Solar Frontier kiest voor de dunne film omdat dit flexibeler is dan een paneel met kristallijn. Hierdoor is de kans op scheuren kleiner. Het is in zekere zin te vergelijken met een eik, en bamboe. Bamboe zal veel minder snel knappen doordat het flexibeler is, en dus kan meebewegen met de krachten die er op worden uitgeoefend. Een eik kan dit niet: bij genoeg druk zal deze barsten en omwaaien. Solar Frontier kiest ook voor dunne film omdat dit er voor zorgt dat de efficiëntie van de panelen worden vergroot: ze hebben een efficiëntie van maar liefst 12,6%. Ook zorgt de dunne film ervoor dat ze productie van ze zonnepanelen vele malen groter wordt. Dit maakt het financieel aantrekkelijker om voor een zonnepaneel van Solar Frontier te kiezen. Het rendement is immers hoger. Ook kan het voordeliger in de aanschaf zijn, omdat je relatief minder oppervlakte nodig hebt vergeleken andere panelen.

Verschillende soorten

Er bestaan veel verschillende soorten zonnepanelen, en voor elke situatie kan weer een ander type paneel geschikt zijn. Zo zijn er panelen voor schuine daken, maar ook voor platte daken. Solar Frontier levert panelen die geschikt zijn voor platte daken. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de zon is het nodig dat de panelen in een bepaalde hoek worden gemonteerd. Dit is dan ook wat wordt gedaan met de panelen die op platte daken worden geplaatst: deze worden in de meest optimale hoek geplaatst zodat er zoveel mogelijk zonnestralen kunnen worden opgevangen, die worden omgezet in energie. Het is natuurlijk ook mogelijk om een combinatie te doen van deze twee mogelijkheden. Solar Frontier heeft voor heel Nederland in kaart gebracht wat de (verwachte) opbrengst van een paneel zal zijn. Zo kunt u voor uw eigen huis beoordelen hoeveel baat u heeft bij een paneel, van welke afmeting en welk type. Er zijn tenslotte allerlei technische verschillen die om de hoek komen kijken, die van invloed zijn op de prijs. Het kan in sommige plekken sneller uit dan bij andere. Zo heb je panelen met een Polykristallijn uitvoering. Deze panelen zien eruit als de ‘klassieke’ panelen, met witte lijnen die samen zwarte vakken vormen, en zo het welkbekende patroon van vierkanten vormen. Vergelijkbaar daarmee is de polykristallijn, maar dan in het zwart. Zeker visueel is dit verschil duidelijk, omdat er geen witte lijnen zijn te zien. Een andere variant is ze monokristallijn uitvoering, ook in zwart beschikbaar. In dit geval heeft het patroon eerder iets weg van een verzameling lijnen. Daarnaast zijn de dunne film versies beschikbaar, die een glad en egaal oppervlak en uiterlijk hebben. De voordelen van deze techniek zijn hierboven al uitgelegd. Nog even ter herhaling:

  • meer flexibiliteit, en daarmee minder kans op barsten
  • meer efficiëntie
  • meer vermogen, dus in staat meer stroom op te wekken uit minder zon vergeleken andere panelen.

Op het eerste gezicht lijkt de variant met de dunne film niet de beste, omdat deze in de aanschaf relatief duurder zijn dan de andere varianten. Dit wordt echter snel terugverdiend, omdat deze panelen veel meer energie uit hun panelen weten te halen. Daardoor zijn ze in staat veel meer stroom op te wekken, waardoor de investering snel kan worden terugverdiend. Daarnaast zijn ze eenvoudiger te plaatsen vanwege hun esthetiek: door hun strakke, gladde zwarte uiterlijk zijn ze op meer plekken te plaatsen zonder de esthetiek van het gebouw aan te tasten. Met name voor grote gebouwen kan dit van belang zijn, zoals ziekenhuizen, gemeentehuizen of kantoren. Solar Frontier is gespecialiseerd in het aanleggen van deze panelen. Wilt u dus meer weten over de mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met Solar Frontier. Hun medewerkers en adviseurs vertellen u graag over de bestaande mogelijkheden voor het aanleggen van zonnepanelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn