Vloertape aanleggen

Je hebt het vast wel eens gezien bij bedrijven, scholen of andere instanties. Wanneer je binnenkomt ligt er tape op de grond om aan te geven waar je naartoe moet. Je besteed hier meestal weinig aandacht aan, maar het helpt mensen die voor het eerst in het gebouw komen met het moeiteloos vinden van de weg. Vloertape vervuld deze functie al decennia en veel bedrijven kunnen niet langer zonder. Het materiaal wordt niet alleen gebruikt voor het aangeven van de juiste weg, maar ook voor het markeren van specifieke gedeeltes van de vloer of het waarschuwen voor gevaar. Ook kan vloertape in een versie met antislip worden uitgevoerd, waardoor natte vloeren verantwoord begaanbaar blijven. Vloertape wordt veel gebruikt en heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van het verven van de vloer:

  • eenvoudig te leggen
  • geen gifstoffen of geurstoffen
  • direct te gebruiken
  • eenvoudig te verwijderen

Vloertape is erg gemakkelijk te leggen. De rollen komen in handig formaat en het materiaal laat zich uitstekend uitrekken. In een middelbare school waar veel nieuwe leerlingen komen is het erg fijn dat deze leerlingen weten waar ze naartoe moeten. Binnen korte tijd heb je diverse banen met tape gelegd die door een nieuwe lichting scholieren gebruikt kunnen worden om snel en effectief bij de lokalen te komen. Deze banen kunnen een paar dagen voor het nieuwe schooljaar begint gelegd worden. Bij het leggen van vloertape komen geen gifstoffen of geurstoffen vrij. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld verf. Wanneer een vloer geverfd wordt mag de geverfde ruimte vervolgens enkele dagen niet betreden worden. Dit om te voorkomen dat de verf gaat bladderen maar ook om mensen te beschermen tegen giftige dampen. Met het gebruik van vloertape is dit verleden tijd. Bovendien hoeft er geen lijm te worden gebruikt om het tape aan de grond vast te maken, de lijm zit verwerkt in de rollen tape zelf. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het vloertape direct te gebruiken is. Je hoeft niet langer te wachten tot verf of lijm opgedroogd is. Ook is het product eenvoudig te verplaatsen of te verleggen. Wanneer er bijvoorbeeld iets verandert in de lay-out van het gebouw moet het vloertape opnieuw gelegd worden. Het tape is dan eenvoudig los te maken en te verplaatsen of te vervangen. Al deze voordelen maken dat vloertape met kop en schouders boven traditionele methodes uitsteekt.

Verschillende soorten vloertape

Vloertape komt in verschillende soorten en maten. Je hebt specifieke soorten die bedoelt zijn voor verschillende omstandigheden. Een aantal bekende zijn:

  • Durastripe Supreme V
  • Durastripe X-treme
  • Durastripe Mean Lean
  • Durastripe Multiflex

Durastripe Supreme V heeft een toplaag van 0.9mm met een lijm op rubberbasis. Het is een heel universeel stuk tape. Het past op veel vloeren en is op veel verschillende soorten materiaal inzetbaar. Dit type tape heeft schuin aflopende kanten. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat het tape en de vloer niet beschadigen. De Durastripe X-Treme is gemaakt voor zwaar werk. De toplaag is 0.5mm dik. Dit type vloertape zie je veel in de bouw. Het tape is bestand tegen hoge druk en intensief gebruik. Ook kunnen er bijvoorbeeld heftrucks over dit type tape rijden. Dit type heeft namelijk een speciale coating op de toplaag. Deze coating zorgt ervoor dat het tape bestand is tegen het draaien van zware voertuigen op het materiaal. Het raakt dus niet los of beschadigd bij zware belasting. Durastripe Mean Lean is het kleine broertje van de familie. In ruimtes die niet vaak gebruikt worden of waar lichte werkzaamheden worden verricht is dit type tape ideaal. De toplaag is maar 0.3mm dik. Deze soort is het voordeligst, maar dus ook het meest gevoelig voor beschadiging. Gebruik dit type tape dus alleen als je weet dat het niet teveel belast zal worden. Durastripe Multiflex is erg veelzijdig. Dit type tape valt in de categorie middenmoot is en is in veel ruimtes toepasbaar. De lijm van deze soort is gemaakt op acrylbasis. Hierdoor is dit type tape wat eenvoudiger te verwijderen dan de andere types. Bedenk je goed dat voor elk type vloertape er een optimale vloersoort is. Supreme doet het bijvoorbeeld erg goed op oude vervuilde vloeren, terwijl Multiflex goed scoort bij nieuwbouw. Lean scoort matig als het gaat om ongelijke vloeren, of tegelvloeren. Het scoort daarentegen wel uitstekend bij gladde vloeren. Bekijk dus goed welke type tape je nodig hebt op de locatie waar je het wilt aanleggen.

Meer informatie en snel bestellen

Er is een kort overzicht gegeven van de verschillende soorten vloertape, maar natuurlijk is dit nog maar het topje van de ijsberg! Er zijn veel websites te vinden die meer informatie geven over de verschillende types tape en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op http://www.staandwerk.nl/. Deze website staat bomvol informatie over allerlei verschillende vormen van tape. De hierboven genoemde soorten vloertape worden genoemd, maar ook kun je er van alles vinden over ergonomische matten of antislip. Je vindt hier bovendien een mooi overzicht van de verschillende types tape en op welke ondergrond deze het beste te gebruiken zijn. Wanneer je een keuze hebt gemaakt is het doodeenvoudig om te bestellen. Op de site is een contactformulier in te vullen zodat je direct in contact komt met een werknemer van het bedrijf. Deze werknemer helpt je verder bij het doen van de aankoop. Wacht dus niet langer en bestel vandaag nog je ideale vloertape!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn